Varumärken Produkter
Psst...

Letar du efter T-Blå?

Aktuellt

Förpackningar av återvunnet material

Plast är ett av de mest mångsidiga materialen. Tack vare dess många positiva egenskaper används plast på många områden och i stor utsträckning, vilket medför stora påfrestningar för miljön. De enorma mängderna plastavfall tar lång tid att bryta ner vilket blivit ett globalt problem.

Vår vision: mer hållbara förpackningslösningar

Kemetyls företagsvision fokuserar på innovativa, hållbara och pålitliga produktlösningar. Hållbarhet är ett viktigt område som speglas i våra senaste produktlanseringar.

Återvunnen PET

Genom att återanvända material bevaras jordens resurser och vi begränsar användning av nytt fossilt material. Dessutom förs materialet tillbaka till kretsloppet och vi undviker att dagens avfallsproblem ökar.
En positiv sidoaspekt är dessutom energiåtgången för återvunnet material, det behövs ca 25% mindre energi för tillverkning av rPET (återvunnen PET) jämfört tillverkning av virgin PET (nyproducerad PET).

Nu levereras T-Gul® 100% Förnybar Tändvätska och T-Gul® Biotändvätska i förpackningar av återvunnet material.

Flaskan har en 30% inblandning av återvunnen PET (PCR). Flaskan har samma mekaniska egenskaper och är funktionsmässigt likvärdig i stabilitet, styrka och styvhet.

Kapsylens ytterdel är av återvunnen HDPE. Kapsylens innerdel och insats av virgin POM med hänsyn till certifikatet för barnsäker förslutning.