Varumärken Produkter
Psst...

Letar du efter T-Blå?

Vårt ansvar att bidra till ett hållbart samhälle

Kemetyl vill bidra till den gröna omställningen som pågår i samhället och vår målsättning är att våra produkter ska ha så liten påverkan på miljön som möjligt. Vi arbetar aktivt tillsammans med våra leverantörer för att utveckla både mer hållbara förpackningar och alternativa kemikalier baserade på förnyelsebara råvaror.

Det är vårt ansvar att hela tiden arbeta med grön utveckling för att på så sätt driva vår bransch mot att bli ännu mer hållbar – både i Norden och i Europa.

Vi vill vara ett hållbart företag i ett hållbart samhälle och ett föredöme i branschen.

Hållbara förpackningar som gör skillnad

Plast och förpackningsavfall har blivit ett mycket omdiskuterat tema i vårt samhälle. Med all rätt, det är dags att göra det vi kan och skapa mer hållbara förpackningslösningar. Olika symboler på våra förpackningar visualiserar hur just denna förpackning gör skillnad. Redan idag finns det många exempel i vårt sortiment där vi lyckats reducera förpackningsvikt, där förpackningen är av återvinningsbart material eller där förpackningen är gjord av återvunnet material. Detta samtidigt som vi såklart inte sänker kraven på säkerhet och användarvänlighet.

Mindre plast – mindre avfall

Produkten har en reducerad förpackningsvikt. Till exempel använder en spolarvätskepåse 65% mindre plast jämfört med en förpackning i hårdplast.

Återvinningsbar plast

Förpackningen består av återvinningsbar plast. Till skillnad från de flesta påsar på marknaden som består av ett icke-återvinningsbart flerskiktslaminat är T-Blå® spolarvätskas påse av återvinningsbart PE/PP-material.

Återvunnen plast

Förpackningen består helt eller delvis av återvunnen plast. Genom att använda återvunnen plast sparar vi planetens resurser och minskar samhällets avfallproblematik.

Resan mot ett hållbarare sortiment

Det finns många sätt en produkt kan göras mer hållbar. Att välja mer hållbara råvaror och utveckla formuleringen är två viktiga aspekter. Ett exempel på vår resa mot ett grönare sortiment är Kemetyls nyaste tändvätskor. Med T-Gul® Bio togs 2016 första steget, och en tändvätska som innehåller över 50% förnybar råvara lanserades på marknaden. Men utvecklingen stannade inte där och 2019 togs nästa steg: En tändvätska som är baserad på 100% förnybar råvara, Kemetyls T-Gul® 100% Förnybar Tändvätska. Vi fortsätter med vår spännande resa mot mer hållbara produkter. Hållbarhet är vårt största utvecklingsområde och en del av Kemetyls företagsvision.

Vi tar ansvar

Kemetyl har som bolag en skyldighet att aktivt arbeta för att minska miljöpåverkan från vår produktion. Årligen enas vi kring ett antal ambitiösa miljömål för att hela tiden sträva mot att bli ännu bättre.
Exempel på miljörelaterade interna initiativ är:

  • Produktåtervinning inom produktion
  • Investeringar i energieffektiv uppvärmning och belysning
  • Miljökrav på transporter och maximalt utnyttjande av transporter på järnväg
  • Månadsvis mätning av utsläpp till luft (VOC) och till avlopp (COD)